Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко отрече днес, че Русия

...
Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко отрече днес, че Русия
Коментари Харесай

Русия отрече, че търси излаз към Приднестровието и референдум в Херсон |

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко отрече през днешния ден, че Русия търси изход към Приднестровието, както и чес огранизира референдум за " самостоятелност " в Херсон/

Руденко сподели, че Москва не вижда опасности в Приднестровието и желае спокойно споразумяване на обстановката в района. " Нашата позиция остава както до момента: ние желаеме спокойно споразумяване на приднестровския проблем при ценене на териториалната целокупност на Молдова и особения статут на този район ", съобщи Руденко.

По-рано заместник-командирът на съветския Централен боен окръг Рустам Минекаев сподели, че установяването на цялостен надзор над Южна Украйна би дало на Русия изход към Приднестровието. Руският анклав в Молдова се намира източно от Одеса и съгласно анализатори Русия възнамерява да стигне до него. 

" Не съм чувал за такова нещо ", сподели Руденко на въпрос за известията, че Москва има намерение да провежда референдум за обособяване на южноукраинската Херсонска блас. 

В последно време идват от ден на ден известия, че се приготвя референдум, сходен на този в Крим през 2014 година или на тези в сепаратистките републики в Донбас. с които териториите бяха отцепени от Русия. В Херсонска област даже са се появили листовки с апели за сходен референдум.

Засега не се възнамерява среща сред съветския външен министър Сергей Лавров и украинския Дмитро Кулеба, сподели Руденко. За да има нови диалози лице в лице сред преговорните делегации на двете страни, е необходим значителен прогрес. Според Москва тя е предала предходната седмица предложенията си на Киев и упреква Украйна в отсрочване на договарянията.

Официални лица от Русия отричаха и разследващите сведения на Съединени американски щати, че ще нападне Украйна от при започване на годината. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР